Flickr

Definition list
Consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet
Consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Monday, 3 November 2014

Re: g



Pay attention to this report

Monday, 1 July 2013

Bagaimana untuk Dapatkan App Awesome Note Eksklusif dari Galaxy Nota 8.0 kepada Galaxy Samsung anda.

kredit kepada wonderhowto


How to Download Awesome Note on Your Note 2

Thanks to hobby developer jujuburi, anyone with a Samsung Galaxy Note 2, Samsung Galaxy S3 (or S4), Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Tab 2, and Samsung Galaxy Note 10.1 running Jelly Bean can now enjoy the awesomeness of Awesome Note! It was pretty easy, too, as all he did was extract the system.img file—but we don't have to even do that!
You can install the application directly through your device, just make sure you have Unknown Sources checked in your Security settings.
  • On your device, click either this or this (if one doesn't work, try the other) to download the app.
  • The download will then show up as AwesomeNote.apk. Click the link to open it. If you got a message saying Install Blocked, make sure you really do have Unknown Sources checked in your Security settings!
  • Once it installs, you should have access to the awesomeness of Awesome Note!

Thursday, 16 August 2012

SERVER ERROR

buat pertama kali blog yang tak berapa nak ramai org nengok nih terdapat 'server error' di mana page tidak dpt memaparkan sebahagian photo di dalam artikel..kemungkinan error ini berlanjutan selamnya atau pun buat sementara...harap maaf atas kesulitan..."pakcik google!!!!please correct those error!!ok??!!!"
wallhhualam



Monday, 6 August 2012

Penghulu Istghfar (Sayyidul Istighfar)




Kali ini editor nak nak kongsikan sunnah yang sering di ucapkan oleh Nabi Muhammad SAW. Ia merupakan zikir, bukan sekadar zikir tapi penghulu zikir iaitu Sayyidul Istigfar yang di bacakan pagi dan petang dan kiranya dia meninggal pada hari itu, di janjikan syurga kepada siapa yang membacanya seperti yang dinyatakan di dalam hadis Al-Bukhari. Semoga penyampaian dari editor ini memberi manfaat. Yang baik datangnya dari Allah.


Sayyidul Istghfar adalah seperti berikut :
KLIK UNTUK ZOOM


Tips: untuk senang ingat boleh lah ikut cara bacaan ini...dan satu lagi boleh download image kat atas pastu tepek la kat monitor ker dalam keta ka...kat phone ka..phone masing2 dah canggih dah...leh buat folder khas lagi...(jgn bwk toilet udah la..tak pun hide). 





Untuk penerangan yang lebih lanjut boleh semak di sini http://www.alhikmahsj.com dan http://indahnyamutiarasunnah.blogspot.com/


WASSALAM

Monday, 30 July 2012

New Google Fiber : The Next Chapter

alangkah indahnya kalau ada kat malaysia selaju ini...bandwidth is a luxury things in malaysia...



Friday, 20 July 2012

Fidyah Puasa

Disebabkan kelalaian aku selama ini, hampir-hampir tak dpt bayar fidyah emak aku tahun lepas sebelum ramadhan ini..sebenarnya awal bulan lepas dah bergegas ke majlis agama islam tempatan untuk bayar zakat dan fidyah, dah la parking jenuh nak dpt..last2 dapat jugak..menapak juga ler di buatnya..nak bayar zakat takda masaalah langsung,tapi dok nak nak bayar fidyah punya la jenuh...bila sorang nie gi meeting ker apa ker, yang lain takkan tak boleh buat keje tuh...tak multi tasking langsung..tunggu punya lama tak juga di panggil..so ini lah dia, orang nak bayar sesuatu yang di tuntut ,tapi adalak yang melengah-lengahkan...takpa la..bukan ini yang aku nak ceritakan , tapi nak ceritakan sedikit pasal pembayaran fidyah nie menggunakan internet payment..aku pun baru tau hari ini..so sekarang tak ada alasan untuk lewat dan tak bayar fidyah dah....

( hanya punggutan zakat wilayah persekutuan sahaja yang ada link fidyah online dan fidyah boleh di bayar di mana-mana sahaja)


Pembayaran fidyah secara online

  1. Login ke akaun Maybank2U anda di www.maybank2u.com.my –> login
  2. Klik Accounts & Banking
  3. Klik Bill Payment
  4. Klik Make a One-Off Payment
  5. Pilih kategori dari drop-down menu : Pusat Pungutan Zakat Majlis Agama Islam WP –> klik confim
  6. Pilih kategori dari drop-down menu : Fidyah —> klik confirm
  7. Ikuti langkah seterusnya, isikan ruangan untuk jumlah, akaun dan nombor telefon
  8. Masukkan TAC number dan klik confirm
  9. Ikuti langkah hingga anda mendapatkan resit dan simpan resit sebagai rujukan.
Mudah sangat sekarang nie..Alhamdulillah..cuma kalau boleh majlis agama islam tempatan menerapkan aplikasi sebegini pada website masing...


Kalkulator fidyah online

Untuk pengiraan bayaran fidyah, boleh lah ikut link di bawah :

klik  di sini: Kalkulator Fidyah


Panduan Pengiraan Fidyah



note : dah selesai dah bayar fidyah mak aku...alhamdulillah




Wednesday, 9 May 2012

"beri saja anak itu pada aku"...

"beri saja anak itu pada aku"....


itu saja yang mampu editor ckp bila tgk video nie....biar editor yg bela pun takpa...jgn seksa anak tu..tolonglah!!!!!!harta akhirat tuh.......bagi je kat editor nie...sedangkan budak umur 4 tahun meraung tengok video nie,inikan pulak yang dewasa..beri saja anak itu pada aku!!!
Bila search di youtube, video ini telah di padam dari directory youtube atas sebab keganasan yang ditunjukkan..bayangkan ganaz ke tak ganaz sampai di lebel 18x overrated dek youtube..
Memang ramai yang share kan perlakukan ganaz nie,ada buruk dan baik..tapi apa2 pun dari sumber laman social facebook, ada satu status yang menyatakan perkara ini sudah selesai. Ibu bayi berkenaan telah di tahan pihak berkuasa dan bayi itu dalam jagaan orang lain...wallahhualam benar atau tidak..kiranya benar baguslah..sini editor ada status berkenaan.Pembaca lah yang nilai sendiri,benar atau tidak,baik atau buruk...


harap maaf..video telah di buang dari saluran-saluran streaming di dunia..cukup lah sebagai ingatan utk semua..

What's Trending?

I'm Susanna, I blog about travel.

This season, the American designer will showcase a series of historic objects from the New York museum's.

Text Widget 2

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.
Powered by Blogger.

Top Menu

Random Posts

Follow us

Search This Blog

Comments

Recent Posts

Find Us On Facebook

Stay Connected

Random Posts

Social Share

Flickr

Sponsor

Recent comments

New Topics

Kategori

Kategori

Recent Comments

Text Widget

Sample Text

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation test link ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

About Me

Contact Form

Name

Email *

Message *

Events

Recent Comments

Pages

Popular Posts

Popular Posts