Penghulu Istghfar (Sayyidul Istighfar)




Kali ini editor nak nak kongsikan sunnah yang sering di ucapkan oleh Nabi Muhammad SAW. Ia merupakan zikir, bukan sekadar zikir tapi penghulu zikir iaitu Sayyidul Istigfar yang di bacakan pagi dan petang dan kiranya dia meninggal pada hari itu, di janjikan syurga kepada siapa yang membacanya seperti yang dinyatakan di dalam hadis Al-Bukhari. Semoga penyampaian dari editor ini memberi manfaat. Yang baik datangnya dari Allah.


Sayyidul Istghfar adalah seperti berikut :
KLIK UNTUK ZOOM


Tips: untuk senang ingat boleh lah ikut cara bacaan ini...dan satu lagi boleh download image kat atas pastu tepek la kat monitor ker dalam keta ka...kat phone ka..phone masing2 dah canggih dah...leh buat folder khas lagi...(jgn bwk toilet udah la..tak pun hide). 





Untuk penerangan yang lebih lanjut boleh semak di sini http://www.alhikmahsj.com dan http://indahnyamutiarasunnah.blogspot.com/


WASSALAM

0 comments:

Share it, Like it, Twitter it even Email it

Premium Blogspot Templates
Copyright © 2012 PENDETA HATI