Outstation Lagi!!!!!Negeri Sembilan.....

Alhamdulillah bru sat tadi aku selamat sampai ke ipoh setelah seminggu berada kat N9...selama itu lah jugak aku tak online untuk update blog aku nih..bukan seremban tuh badar mundur takder wifi,cuma aku jer yang tak rajin nak mencari...bukan apa beb,letih...tiap2 ari gi daerah melawat server2 yang perlu diservis....nasib baik la daerahnya tak jauh manapun..paling jauh pun gemas ada la dalam 80-90km....tapi terasa jauh sebab tak ada highway...kerjanya takler byk mana pun,biasala byk masa terbuang kat perjalanannya jer...

Aku sampai kat N9 pada hari senaian(isnin),lepas subuh,lepas aku pastikan keperluan mak bapak aku ada sepeninggalan aku,aku bertolak ke N9...awai pagi syok sikit,sejuk jer cuaca..tapi yang tak tahannya aku bawak 100km,keta lain bwk mcm kena kejar tsunami jer!!!berdesup bak pelesit kena perambat!!!....entah apa yang diorg kejarkan...aku rasa sebab pagi polis tak kuar lagi nak buat speed trap,tu yang diorg bwk laju tuh sebelum polis buat speed trap....agaknya la...aku pedulikan kenderaan yang saling memotong keta aku...biaq pi..aku tak terkejar mana pun...janji aku sampai dlm kul 12...awai lagi...dengan semborononya aku bwk se selesa yang mungkin...aku tak stop kat R&R tapah sebab dekat sangat aku rasa lagipun terlalu awal klu aku nak berehat...ala!!!baru jer 60km berjalan....hehehe...aku teruskan perjalanan sampai ker perhentian R & R Ulu bernam...minum sat....sama nasi lemak....tak sampai 10 minit pun aku teruskan perjalanan..terasa lak cepatnya aku lepak...ye la selalu lepas makan layan sebatang dua rokok dulu,la nie apa yang ada...angin jer la...

Nak di jadikan cerita sensasi selama seminggu,seperti yang tersiar didada akhbar tempatan,aku berada kat kawasan kemalangan maut bas ekspress dekat rawang-bukit beruntung...punya la jauh Q kereta kat atas highway akibat kemalangan yang berlaku seawal 5pagi isnin tuh..time aku melepasi kawasan kemalangan tuh dalam kul 9 lebih..time tuh bas tersebut telah berada di bahu jalan dan semua mangsa cedera/maut telah dihantar ke hospital sungai buluh untuk pemeriksaan...ngeri klu nengok bas tuh dari dekat..besi penghadang jalan menembusi dari tempat pemandu hingga ke bahagian tengah penumpang...klu di ikutkan imaginasi aku,rasanaya lebih ramai lagi yang terkorban klu dilihatkan dari keaadan bas tersebut...remuk abis!!!!
disebabkan pembersihan kawasan kemalangan itulah aku lewat selama hampit 45minit...!!!tak sempat aku nak rakamkan apa2 sebab time tuh pun cuma yang ada polis dan petugas PLUS saja...kang aku stop amik gambar,kang dia kata aku nak tikam ekor pulak..naya aku!!!!!

Lepas jer terperangkap kat kawasan kemalangan tuh,giliran aku lak speeding...!!!la ni aku kejar masa lak sebab hilang dekat sejam masa aku kat kawasan eksiden tadi...bukan apa,aku tau klu aku drive sesorang melalui kawasan K.L aku mesti silap jalan..termasuk jalan lain...tu sebab aku kuar awal pagi mau cari masa klu aku tersilap jalan...heheheeh..seperti yang aku jangka...keluar dari highway gutrie aku silap lorong,bukan sekali tapi 3kali!!!!!!!!!!!!!sial....!!!!!plate keta dah la k.l punya...cam bangang jer aku rasa...maka terpaksa la buat u turn 3kali...tak mana-mana highway aku masuk...last2 dapat gak kuar ke seremban...hish!!!next time aku kena lebih alert lagi .....buat malu jer...!!!!cis.....!!!

sesampai seremban,aku trus ke Lake Garden ,jumpa Amli tecnical cawangan N9....sembang2 kejap then kitaorng trus ker banggunan SUK.First job of the day,3 biji server database,application dan staging server....sumua mau kena check dan di servis...kebetulan ishak,technician SUK ada kat dalam bilik server...senang skit keja kitaorng ada si sahak nih...aku ngan amli teruskan keje sesambil bergosip liar dalam bilik server..!!!apa lagi chating pasal pompuan la...muahahahahahaahahhaahah

selesai tugas pertama dihari pertama,aku lepak2,makan2 nagn si sahak ngan amli...lepak kat benteng...klu kat ipoh macam dataran DBI jer...potion makanan byk,rasa leh tahan,rega pun leh tahan....first time makan kat situ...semua leh tahan jer la...lepas makan kitaorang gi separate way...diorang balaik umah memasing,aku lak melilau nak cari hotel...awal2 aku dah ricky nak lepak kat lotus hotel,depan specialist hospital..budget gak dalam rm70 deluxe room...aku book untuk sampai ari jumaat trus..senang..tak uah nak tukar2 hotel...hotel nih best skit..tempat makan byk...recep nya pun manis2..hehehehe...tirai first day aku tamat kat hotel tuh,sewa bilik trus mandi...tak sempat nak bukak lappy pun..penat sangat...sesambil tidur,terpikir lak...apa yang ada kat N9 nih yang aku tak penah nengok lagi..???!!!!?!?!?!?!



AISEH SAHAK,LUPO DEN NAK AMIK GAMBA KAO..!!!!NEXT VISIT AKU POST LA PIC KO MANYAK2....

Gambar sekitar negeri sembilan..previous visit...aku add skali...




0 comments:

Share it, Like it, Twitter it even Email it

Premium Blogspot Templates
Copyright © 2012 PENDETA HATI